Overal online

Bezoekers melden zich één keer aan. Via de website of per SMS. Daarna verbinden ze direct met alle wifi-netwerken die meedoen. Dat heet wifi-roaming. Je apparaat maakt contact met elk netwerk met de naam ‘publicroam’ en na controle van je account verbind je direct.

Veilig en privé

De dienst werkt op basis van WPA2-Enterprise. Dit is een open standaard die zorgt dat je niet zomaar verbindt met andere netwerken en dat je niet wordt afgeluisterd. De weinige data die wij opslaan, gebruiken we om te zorgen dat de dienst goed werkt en voor het bieden van support. We verkopen geen data. Meer info: privacy en dataverwerking.

Weinig beheer

Publicroam maakt gebruik van de bestaande lokale netwerkapparatuur en internetverbinding. Dus geen investeringen in nieuwe apparatuur. Eenmaal aangesloten vergt de verbinding weinig beheer. Lees meer over techniek.

Accounts worden automatisch verstrekt, zonder tussenkomst van balie-medewerkers. Voor vragen kunnen bezoekers terecht op de uitgebreide support pagina’s van publicroam en ze kunnen mailen of bellen. Geen extra werk voor de eigen helpdesk.