Samen leven, samen leren

Het motto van de OBA is samen leven, samen leren en daar hoort een veilige digitale omgeving bij, in alle vestigingen. OBA koos voor publicroam om veilig toegang te bieden tot internet.

Onderdeel stedelijk netwerk

Publicroam maakt dat OBA onderdeel is van een stedelijk netwerk van aan elkaar geknoopte wifi-netwerken. Want ook andere partijen, zoals de gemeente Amsterdam, bieden publicroam aan op vele locaties. En niet alleen in de stad, ook landelijk. Zo heeft een OBA bezoeker op vele plekken gratis toegang tot veilig wifi.

Openbare Bibliotheek Amsterdam

Digitale vaardigheid

De bibliotheek leert haar bezoekers digitale vaardigheden. Veilig gebruik van wifi in de openbare ruimte hoort daarbij. Met publicroam leren de mensen deze vaardigheid in de veilige ruimte van de bibliotheek.

Privacy

De privacy van de bezoekers van de bibliotheek is gegarandeerd. Geen getrack of verzamelen van data. De minimale data die wordt verzameld wordt alleen gebruikt voor het doel waarvoor het nodig is namelijk een veilige verbinding leveren.

Gemak

Met publicroam hoeven de bezoekers van de OBA maar een keer een account aan te maken. Daarna gaan ze in alle OBA vestigingen automatisch online en ook nog op honderden andere locaties